Pieczywo francuskie
Odpowiednie przygotowanie i wypieczenie ciasta francuskiego to bardzo wymagające i pracochłonne zajęcie. Dzięki temu, że stosujemy jedynie najlepsze składniki i posiadamy niezbędną wiedzę oraz wieloletnie doświadczenie, nasze pieczywo francuskie jest niezwykle aromatyczne i kruche. Tradycyjne paryskie bagietki robione są na zakwasie pszennym, do ciastek dodajemy prawdziwe wiejskie masło. Każda bułka, brioche czy quiche wypiekane są w specjalnym ceramicznym piecu, w którym optymalne warunki pozwalają im na odpowiednie wyrośnięcie i nabranie rumianego odcienia. Ich aromat oraz pyszne dodatki takie jak kawałki czekolady, rodzynki czy pachnąca skórka pomarańczowa przyciągają do nas wielbicieli francuskich smaków z całego miasta. Rozsmakuj się w prawdziwej Francji i Ty - spróbuj naszych ślimaków z czekoladą, rożków z serem lub oranais z morelami. Nasze pieczywo francuskie to raj dla podniebienia.