Pieczywo tradycyjne
Pieczywo tradycyjne to nasza chluba. Od początku naszej działalności wytwarzamy je ściśle przestrzegając receptur i używając jedynie składników najlepszej jakości. Stosujemy naturalne zakwasy, wypiekamy je w ceramicznym piecu. Nie używamy sztucznych polepszaczy i gotowych mieszanek mąki, które tak chętnie używane są przez wielkie koncerny. Znamy się na naszym rzemiośle i pielęgnujemy tradycję, by móc dostarczyć naszym klientom smacznego i zdrowego pieczywa, które robione jest na prowadzonych wielofazowo kwasach, ręcznie wyrabiane i pieczone z sercem. Codziennie w naszej piekarni znaleźć można pyszne bułki bankietowe z dodatkami, orkiszowe lub kukurydziane, chleby żytnie, razowe czy miodowe, a to i tak mała część naszej oferty. Wszystkie są świeżo wypiekane, ich skórka jest zarumieniona i chrupiąca, a środek miękki i puszysty. Pieczywo tradycyjne piekarni Mikołaj - zasmakuj w tradycji.